zaterdag 6 juni 2009

All set and done

Vandaag was D-Day....... Om 13.00 uur mocht ik voor de zoveelste keer naar Disney bellen om dit maal onze lunch in het kasteel te reserveren voor onze laatste dag / verjaardag van Merel.

Maar laat ik jullie eerst bijpraten over hoe de afgelopen 1,5 week is verlopen met het maken van de reserveringen. Vorige week zaterdag kon ik bellen voor de reservering voor Chef Mickey's. De voorkeur ging uit naar een dinner, maar dan konden we pas om 21.00 uur aanschuiven. Beetje laat om dan nog te gaan eten met 2 spookjes van 6 jaar. Dus werd het een lunch om 13.00 uur. Niet ideaal omdat onze ochtend in de Disney Hollywood Studios dan wel erg kort zou worden, maar vooruit dan maar. Beter iets, dan niets.

Afgelopen dinsdag mocht ik weer in de startblokken om een lunch te reserveren voor Le Cellier. Wonder boven wonder lukte dat nog ook. Oké, niet helemaal de gewenste tijd, maar we zijn op vakantie en we zijn flexible, dus wie maakt ons wat !

Inmiddels was mij duidelijk geworden dat er op 1 september geen Fantasmic! zou zijn. Dus na wat geschuif in de planning besloten we om zondag 30 augustus onze 2e DHS dag te laten worden met als afsluiting Fantasmic ! Dus toen ik toch met Disney aan de telefoon hing meteen maar geprobeerd om een Fantasmic Dinner Package te boeken voor die zondag. Ja helaas, pindakaas. Maar deze planner is flexible, dus toch maar even een reservering voor die dag gemaakt bij 50's Prime Café. Helaas kon die reservering niet op applaus rekenen van de rest van de groep..........

Ondertussen had ik er flink de balen van. Blijkbaar is het onmogelijk om op fatsoenlijke tijden te kunnen eten in Disney. We besloten dan ook om het geplande ontbijt bij Donald in Animal Kingdom te laten vallen. We zullen niet omkomen van de honger, we zijn op vakantie dus wie maakt ons wat !

En zo werd het zaterdag 6 juni. Nog 1 maal moest ik in de startblokken, nog 1 maal moest ik presteren. Dus zat ik om 12.50 uur weer helemaal klaar voor het telefoongesprek. Om 13.00 uur en 15 seconden had ik Disney aan de lijn, echter daarna niets (grrrrrrrrr daar gaat ONZE lunch bij Cinderella !) Opgehangen, mobiel gepakt, daarmee het echte Disney nummer gebeld (leg ik zo verder uit), in de wacht voor 5 minuten..... Met de gewone telefoon het "geheime" Disney nummer gebeld (ja ik leg het zo echt uit) en binnen 1 minuut had ik een Castmember aan de telefoon. Mobiel uitgedrukt, anders had ik nu nog in de wacht gehangen en verder met de uiterst aardige en behulpzame castmember. Fingers crossed en daar gaat ie: "Lunch for Cinderella's Royal Table at September 4th please" Na mijn naam en telefoonnummer te hebben gegeven kwam het verlossende woord: "I have lunch at Cindy's at noon for you mam" Wow, ik sprong een gat in de lucht. Precies, maar dan ook precies waar ik op gehoopt had !

Nu het geluk aan mijn kant was, meteen geprobeerd of er nog Fantasmic! Dinner Packages waren voor 30 augustus. En wat wilde het toeval, Hollywood Brown Derbie was beschikbaar. Oké op een onmogelijke tijd om aan avondeten te denken (16.00 uur), maar laten we het maar een late lunch noemen. Dit keer niet vergeten om niet iets van de grill te bestellen (zie mijn mindere ervaring vorig jaar) en dan zal het best allemaal goed komen. Natuurlijk wel meteen onze reservering voor 50's Prime gecancelled. Is immers wel zo netjes voor de mensen die er wel willen eten.

Nou toe dan maar, we zijn toch zo lekker bezig......... Een later tijdstip voor onze lunch bij Chef Mickey's ? En jawel, een uurtje later kon geregeld worden. Geeft ons net wat extra tijd om met onze jarige job door de Hollywood Studios te touren.

Al met al een zeer productief telefoontje. We zijn er helemaal klaar voor. We kunnen eten in de restaurants waar we onze zinnen op hadden gezet. Wie maakt ons wat !

Dan nu het "geheime" telefoonnummer. Normaal gesproken word je geacht het reguliere reserveringsnummer, 407-WDW-DINE, te bellen (001-407-939-3463). Echter we weten allemaal dat je dan eerst door een aantal keuze menu's heen moet, vervolgens hang je een minuut of 5 aan de telefoon alvorens je een castmember aan de telefoon hebt. Nu blijkt echter dat je via het speciale Grand Gathering telefoon nummer van Disney (001-407-939-7707) ook gewoon reserveringen kunt maken voor kleine groepen. Een party of 4 is immers ook een groep toch ? Door dit nummer te gebruiken, loop je niet tegen de keuze menu's aan en heb je binnen 30 seconden een castmember aan de telefoon. Toch een hele tijdswinst, dus meer kans om de gewenste reserveringen te krijgen en last but not least............. lagere telefoonkosten.

Dan nog een laatste tip: zorg dat je het Internationale Alphabet naast je hebt liggen. Ooit geprobeerd om een typisch Nederlandse naam aan een Amerikaan uit te leggen ? Dan gaat "Victor, Alpha November, space Donald, Echo, Romeo, space, Donald, Uniform, Sierra, Sierra, Echo, November" toch echt sneller.

Happy planning allemaal !