vrijdag 21 augustus 2009

Dag 3: Smelling the roses

Vandaag weer een heerlijke dag achter de rug. Het was echt een dag met een gouden randje. Alles heerlijk relaxed, heerlijk genieten en veel gezien en gedaan.

De kids waren vanochtend al weer wat later wakker. Om 5.30 uur hoorde ik wat gestommel. Dat is toch al weer 1,5 uur later dan de dag ervoor. Nadat ik de kids het filmpje van dag 2 had laten zien, zijn ze lekker in bad gegaan en hebben we onszelf rustig aangekleed. Ik heb ondertussen wat tassen gereorganiseerd en alles klaar gemaakt voor vertrek uit het hotel. Tegen een uurtje of 8 zijn we even gaan ontbijten en hebben we een gezellig praatje gemaakt met de manager van het hotel.  Een goed hotel om een paar nachtjes te verblijven. Het ontbijt zit bij de kamerprijs inbegrepen en een ander voordeel (voor de internet verslaafden onder ons) internet is gratis en super snel. Vanaf het hotel is het een kwartiertje rijden naar Busch Gardens. Kortom, mocht je een nachtje in Tampa willen slapen om bijvoorbeeld naar Busch Gardens te gaan dan is het Wingate by Windham zeker een aanrader.

Even na 9.00 uur checken we uit en vertrekken we naar Busch Gardens. Het is wederom nog lekker rustig op de parkeerplaats en we zijn dan ook in no time binnen. Gisterenavond heeft Lex nog een klein wensenlijstje voor dit park gemaakt. We zullen eens kijken of we het vandaag allemaal kunnen zien. We willen immers om uiterlijk 16.00 uur in Lake Buena Vista zijn.

We beginnen onze tour van vandaag in Myombe Reserve. Hier spotten we de nodige chimpansees en gorilla’s. Na dit mooie stukje Busch Gardens weten de kids papa & mama er van te overtuigen dat ze nu echt absoluut een watercooler nodig hebben. Het is flink warm en het zweet druipt langs alle kanten van ons lichaam af. Nou vooruit dan maar.

IMG_0142

Nadat we uit gekliederd zijn met het water vertrekken we richting Egypte om naar Toetanchamon te gaan kijken. Na deze replica van de graftombe gaan we naar de paardjes van Busch Gardens kijken. Wat een imposante dieren zijn dat toch die Clydesdale paarden. Erg mooi om ze te zien. Merel vraagt zich alleen af hoe je daar op moet klimmen. Dus maar snel uitgelegd dat het eigenlijk trekpaarden zijn.

Inmiddels liep het tegen 11.00 uur en besloten we om eerst naar Edge of Africa te gaan voordat we met het kabelbaantje naar de andere kant van het park gaan. Ook de Edge of Africa was zeer indrukwekkend. We hebben er echt de tijd voor genomen en ik heb me lekker uitgeleefd met mijn camera. (zie filmpje)

 

IMG_0179 

Na een klein uurtje waren we rond en zijn we naar het kabelbaantje gegaan. Hier moesten we even wachten voordat we naar de andere kant van het park konden. Eenmaal in Congo aangekomen besloten we om toch maar in de rij van 3 kwartier te gaan staan voor de Congo River Rapids. We wilden toch wel heel erg graag minimaal 1 waterattractie doen in Busch Gardens en het was warm zat, dus who cares om nat te worden. Nou en dat heeft met name mama geweten. Tot op mijn onderbroek was ik nat ! Lex en Fleming hadden ook het nodige water over zich heen gehad. Merel was nog redelijk droog. Tja al dat water was op mij terecht gekomen :-)

SUNP0012SUNP0014

Ondertussen begonnen we  toch weer wel wat trek te krijgen. We hadden niet echt zin in een vette hap, dus gingen we voor een calorie rijke hap………. grote stukken taart. Daarna zijn we langzaam via Stanleyville, waar het overigens ontzettend druk was, naar de uitgang gelopen. De kids hebben zich nog even lekker gespeeld in The Land of the Dragons, maar daarna moesten we toch echt afscheid nemen van Busch Garden als we om 16.00 uur in Lake Buena Vista wilden zijn.

We hebben enorm genoten van onze 1,5 dag Busch Gardens en dit park staat bij ons alle 4 erg hoog in de top 10 van parken in en om Orlando. Het plannen van deze 1,5 dag aan het begin van de vakantie gaf ons de mogelijkheid om redelijk relaxed te wennen aan het klimaat in Florida en ook om over een stuk van onze jetlag heen te komen. We hebben genoten, maar dat zien jullie vast wel op de foto’s.

Tegen kwart voor 3 reden we het parkeerterrein af met bestemming: Lake Buena Vista ! TomTom gaf een aankomsttijd aan van 16.05 uur. Een mooie uitdaging voor Lex om die 5 minuten in te halen. En dat is hem gelukt ! Nu maar hopen dat we niet geflitst zijn ;-)

We besloten om meteen door te rijden naar de Publix op Vineland om de eerste boodschapjes te doen. Je kunt het maar in huis hebben. Wat een genot weer om in een Amerikaanse supermarkt te lopen. Daarna rijden we door naar ons huisje voor de komende 2,5 week: Blue Heron Beach Resort. Het inchecken verloopt weer soepel. Ik vraag welk appartement we hebben: toren 2 en heel hoog. Mmmmm, heeft u ook iets in toren 1 beschikbaar en dan bij voorkeur op de 5e etage ? Dat ging helaas niet, maar wel de 6e etage. Nou prima !

We gaan snel naar boven en Lex laadt de auto uit. Ik pak de koffers uit terwijl Lex en de kids een snelle duik nemen in het zwembad. Wat heerlijk om weer thuis te zijn :-) Nadat we onszelf wat opgefrist hadden, zijn we richting Downtown Disney vertrokken. Eerst loop ik nog even binnen bij de receptie. We missen namelijk een zitje op het balkon aan de voorkant. We willen immers ‘s avonds wel lekker kunnen zitten om naar het vuurwerk van Epcot te kijken ;-) Ook hebben we wel erg weinig glazen in het appartement. Men zegt toe om het op te lossen en als we ‘s avonds terug in het appartement komen staan er inderdaad keurig extra glazen en hebben we een zitje op het balkon aan de voorkant.

Goed, op weg naar Downtown Disney om een lekkere sandwich te scoren bij The Earl of Sandwich. Helaas kunnen we niet zo snel een parkeerplaats vinden en ondertussen is het ook gaan regenen. Omdat we 1 nat pak op een dag wel genoeg vinden besluiten we om niet door de regen te gaan lopen en we rijden meteen door naar Magic Kingdom. Daar aangekomen is het gelukkig gestopt met regenen. We parkeren bij Minnie, lekker vooraan dus en we zijn in no time bij de monorail. Eén en al herkenning bij ons allemaal. Het is net of we nooit weg zijn geweest.

Om 19.22 uur maak ik de eerste foto van het kasteel deze vakantie. Er zullen er ongetwijfeld nog meer gaan volgen. Wisten jullie trouwens dat Cinderella’s Castle het meest gefotografeerde gebouw ter wereld is ?

IMG_0250

Na binnenkomst zijn we meteen doorgelopen naar Buzz Lightyear om de eerste fastpasses voor deze vakantie te halen. Daarna was het toch echt de hoogste tijd om te gaan eten. De keuze viel op Cosmic Ray’s Starlight Café. Daar hebben we lekker zitten eten onder het genot van een lekker deuntje, gespeeld door Sonny Eclipse.

Na het eten zijn we doorgelopen om te kijken of Mickey thuis was. Hij was te vinden in de Judges Tent en na een klein half uurtje wachten, konden we hem dan eindelijk begroeten. Wat een heerlijk moment is dat toch. Minnie was bij hem op bezoek en nadat Mickey & Minnie uitgelachen waren over onze t-shirts, we hadden de “Hooked on Disney” t-shirts aan, zijn we met z’n allen op de foto gegaan. Nu waren we echt bij Mickey.

Photopass1

Nadat we nog even naar Mickey en Minnie hadden gezwaaid zijn we naar Tinkerbell en haar vriendinnen gelopen. Dit op advies van Mickey want Tink zou wel schrikken van onze t-shirts :-) Helaas was de wachtrij voor Tinkerbell wel erg lang, dus dat doen we een ander keertje wel. In plaats daarvan zijn we naar Goofy’s Barnstormer gelopen en daar konden we zo in. Wat ontzettend leuk om deze kinderachtbaan, die trouwens nog best wel snel gaat, een keer in het donker te doen. We vonden het zo leuk dat we meteen erna nog een keer er in zijn gegaan.

Toen weer terug om op bezoek te gaan bij Buzz Lightyear. We hadden fastpasses dus konden we zo doorlopen. Het was duidelijk dat het een jaar geleden was dat we deze attractie hadden gedaan. Het puntenaantal was niet om over naar huis te schrijven. Hierna vinden papa & mama het eigenlijk wel mooi geweest voor vandaag. Daar denken de kids duidelijk anders over. Zij willen graag nog een autograph book en ook willen mevrouw en meneer graag boemeboem zien. We lopen naar Emporium, de grote winkel aan Mainstreet, en zoeken 2 mooie handtekeningenboekjes uit met natuurlijk de bijbehorende pennen. We hebben het lang tegen kunnen houden, maar dit jaar zullen ook onze kids op handtekeningenjacht gaan. Ach en waarom ook niet.

Hierna lopen we alvast het park uit om even buiten het park naar Wishes te kijken. Zo hopen we de ergste drukte een beetje voor te zijn om met de monorail terug naar de parkeerplaats te gaan. Dat lukt aardig en om 23.00 uur zijn we terug in het appartement. Het was een zeer vermoeiende dag, maar wel een hele mooie dag. We zijn allemaal zo ontzettend moe dat we meteen ons bedje in duiken. Eens kijken hoe laat de kids morgen wakker zijn………..

5 opmerkingen:

  1. Hoi allemaal,ik ging er lekker voor zitten gisterochtend,nog even gauw voordat ik moest werken,en er was geen verslag:(...
    Maar gelukkig nu wel,en heb weer heerlijk meegenoten!!
    Nou valt mee de 6e!..
    Nog heel veel plezier xxxx
    lein en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou wat een prachtige dag!!
    Wil je ons nooit meer zo lang laten wachten ..ha ha!!

    We genieten weer volop mee.....
    Vandaag op weg naar Frankrijk maar stiekum reizen we toch met jullie mee!!

    Groetjes Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wederom een prachtige dag.... leuk om te lezen dat jullie zo genieten.

    Wij (Lein en ik) hebben toevallig vanochtend ook onze vlucht voor de komende mei vakantie geboekt.
    We vliegen vanaf Brussel via New York naar Miami en terug via Atlanta met Delta, voor de fantastische prijs van € 1.516 incl. kosten voor ons vieren. Daarvoor moeten we dan wel even een stukje rijden naar Brussel... maar goed.. dan doen we graag voor deze prijs.

    Veel plezier daar en we zijn benieuwd naar de volgende verslagen.

    Groetjes, Geert Jan en co

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie foto's weer ! En wat een dag zeg, lekker lang, maar moet weer volop genieten zijn geweest. Ik had volgens mij de foto bij Mickey al een dagje eerder gezien (bij 'Castmembers'). Die is erg leuk geworden. Ook die met het water, goeie timing ! Veel plezier weer in jullie 2e huis !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lange dag maar wel leuk.

    Wat is het verschil tussen toren 1 en 2 omdat jullie kennelijk graag in toren 1 zitten.

    Veel plezier verder.

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen