zondag 23 augustus 2009

Dag 6: Het einde van Dombo-Pooh-Pan ?

Vandaag stond onze eerste volle Disney dag op het programma. Als trouwe TGM-ers wilden we absoluut rope drop halen. Dus werden we weer door de wekker wakker gemaakt om 6.30 uur en nadat we rustig wakker waren geworden, papa & mama met een lekker bakkie van Starbucks, vertrokken we even na 8.00 uur naar Magic Kingdom.

Na een kort ritje van ongeveer een kwartier konden we parkeren bij Minnie. Dat is zeker niet slecht, want dat is lekker vooraan op de parkeerplaats. Zou dat een goed voorteken zijn ? Om even over half negen nemen we de veerboot naar de ingang van het park. Oeps, dat is wel heel erg in strijd met de TGM rules. Zo zullen we niet vooraan staan bij de ochtendshow, but who cares ! Ons maakt het niet uit. Wij genieten van het mooie uitzicht op het water.

IMG_0499

Als we bij de ingang aankomen  is het druk en kunnen we niets zien van de ochtendshow bij het treinstation. Maar uiteindelijk lopen we toch om 9.00 uur naar binnen. De kids hebben te kennen gegeven dat ze niet in Dombo hoeven, dus dat geeft wat rust. Lex en de kids lopen naar Snow White en ik sla rechts af om fastpasses te halen voor Buzz Lightyear. We ontmoeten elkaar weer bij Pooh. Het is 9.15 uur en we kunnen zo doorlopen. De kids zitten bij elkaar voorin. Dat is het leuke van deze leeftijd, ze zijn nu oud en bekend genoeg met het park, om ze bij elkaar te laten zitten. Wij zijn natuurlijk wel in de buurt !

Na Pooh is het tijd voor Peter Pan. Als we daar aankomen zien we dat om 9.22 uur de wachtrij al 15 minuten is.

IMG_0512

Daar hadden we niet zo’n zin in, dus steken we over en lopen zo in 1 keer door naar de bootjes van It’s a small world. Hierna gaan we op bezoek bij Ariël. We moeten ook hier even wachten, maar Merel & Fleming willen heel graag hun 1e handtekening scoren, dus vinden ze dat wachten niet erg. Eenmaal bij Ariël aangekomen durft Fleming niet zo goed maar na wat hulp van papa gaat ook hij naar Ariël zitten.

Photopass 1

Nadat we Ariël goede dag hadden gezegd verlaten we Fantasyland. Het viel ons trouwens op dat het erg rommelig is momenteel in Fantasyland. Veel gebouwen staan “in de steigers” en bij het kasteel is een heel stuk afgezet. Daar staat een grote hijskraan omdat ze bezig zijn met het aanbrengen van de kerstlichtjes op het kasteel. We lopen snel door naar Frontierland en maken even een pitt-stop bij de rookplek. Fleming ziet de bui al hangen en begint te dreinen. Hij wil niet in Big Thunder Mountain Railroad, maar wij houden voet bij stuk en al gillend en krijsend gaat hij mee naar BTMR. We overleven het gegil, maar besluiten dat 1 keer BTMR voldoende is voor vandaag. Ik haal nog even fastpasses voor Splash Mountain en dan verlaten we Frontierland. Maar wie komen we daar tegen ? Goofy, dus tijd om de handtekeningenboekjes weer te pakken en aan te sluiten in de rij. Het wachten duurt maar 5 minuten en dan heeft Goofy alle tijd voor ons.

IMG_0526 (2)

Oorspronkelijk stond Pirates of the Caribbean op het programma, maar omdat Fleming net rustig was en hij aangaf niet in PoC te willen, zijn we doorgelopen naar Aladdin’s Magic Carpets. Een soort Dombo, maar dan zijn de olifantjes vervangen door vliegende tapijten. Hier willen de kids wel in. Zo zie je wat aankleding met een attractie doet. Om 11.00 uur vliegen we weg om na 90 seconden weer veilig te landen en over te steken naar Jungle Cruise waar we na 10 minuten al aan boord kunnen. Het is weer een lekker ontspannen boottochtje. Een boottochtje dat we inmiddels kunnen dromen, maar het blijft leuk om de achterkant van water te zien :-)

Het loopt inmiddels tegen 12.00 uur, dus tijd om even een break in te lassen en ondertussen te eten. Dit doen we bij Columbia Harbour House en ik geniet weer van de over heerlijke Tuna Sandwich. Lex heeft ook een of andere lekkere sandwich en de kids eten frietjes. Ach het is vakantie zullen we maar zeggen. Ik haal nog snel even fastpasses voor Peter Pan zodat we vanavond niet te lang hoeven te wachten en daarna gaan we op bezoek bij de presidenten. Sinds 4 juli is ook President Obama toegevoegd. Persoonlijk vind ik hem niet echt lijken, maar met een beetje fantasie zie je Obama.

Om 13.00 uur maken we gebruik van onze fastpasses voor Buzz Lightyear. De score is al iets beter dan afgelopen woensdag, maar nog steeds niet echt top. Hopelijk gaat het vanavond weer iets beter. Na Buzz verlaten we het park voor een break van een paar uurtjes. Het is warm en het doet ons goed om even uit de hitte en de drukte te zijn.  Bij de monorail haal ik een geintje uit. Lex en de kids stappen in een volle cabine en ik zie dat de cabine daar achter helemaal leeg is. Ik loop dus snel door en heb de hele cabine voor mezelf alleen. Dat kan niet op applaus rekenen van de kids :-) Als we bij de auto zijn besluiten we om even een tussenstop te maken bij Alamo. Er brand een vreemd lichtje en Lex wil graag weten wat er aan de hand is. Al snel krijgen we te horen dat waarschijnlijk 1 van de banden te weinig spanning heeft, dus even de banden op pompen. Dat doen we, maar het lichtje blijft branden. Eén van de medewerkers van Alamo verzekert ons dat het absoluut geen kwaad kan, dus vertrouwen we hem maar en vervolgen we onze rit naar huis.

Om 14.00 uur zijn we weer thuis. De kids zijn helemaal hyper maar ondanks dat moeten ze van ons wel minimaal een half uurtje rustig zijn of beter nog even hun oogjes toe doen want het zal wel laat worden vanavond. Merel valt in slaap en Fleming gaat rustig een boekje lezen. Ik werk het blog bij want ik loop nog steeds 1 dag achter. Even voor 16.00 uur is het klaar. Lex en de kids zijn inmiddels naar het zwembad vertrokken. Net als ik ook nog even wil gaan zwemmen komen ze al weer naar boven: trouble in syblings paradise ! Het blijft moeilijk om samen te spelen, samen te delen en niet te vervelen. Nadat de gemoederen wat tot bedaren zijn gekomen vertrekken we weer richting Magic Kingdom waar we even voor 18.00 uur weer op Mainstreet lopen. We stoppen even bij de Bakery om vooral veel zoetigheid te halen en nuttigen ons “dinner” aan de waterkant bij het kasteel. Daar pikken we nog net het laatste gedeelte van de Shake it- Move it- Celebrate it Parade mee. Wat een herrie zeg !

Nadat ons suikergehalte weer op peil is haal ik even fastpasses voor Buzz om vervolgens met z’n allen naar Peter Pan te gaan. We kunnen zo doorlopen met onze snelle kaartjes. Merel & Fleming zitten samen in een schip en Lex en ik volgen in het volgende schip. Wat heerlijk om na al die jaren weer eens samen in een attractie te zitten :-) Hierna gaan we naar Mickey’s Philharmagic. Dit blijft 1 van mijn favorieten alleen dit keer kan ik er niet echt van genieten. Merel is ineens bang van 3D films en weigert dan ook haar bril op te zetten. Ze zit een hele voorstelling een beetje achter mij weggedoken. Jammer hoor, want een paar jaar geleden genoot ze echt van deze attractie. Dit zelfde heeft ze trouwens ook met Toy Story Mania in de Hollywood Studios. Ze kan zich er nu al druk over maken dat we daar volgende week in gaan. Maar wie dan leeft, wie dan zorgt.

Goed, we laten de stoute Donald achter ons en gaan naar Splash Mountain. Een erg leuke attractie en als we nog maar net vertrokken zijn, zijn we alle 4 al klets nat. Dat is wat minder, maar er zijn ergere dingen in het leven. We genieten alle 4 van Splash en tijdens de big drop krijgen we nog eens een extra lading water over ons heen. Toen we ‘s avonds laat thuis kwamen was ons ondergoed nog nat !

Na Splash (en een sigaretje) gaan we naar de Country Bear Jamboree. Een attractie die veel mensen links laten liggen maar om met de woorden van mijn zoon te spreken: ”Hij blijft leuk !”  Ondertussen loopt het tegen 21.00 uur, dus tijd om een mooi plaatsje te gaan zoeken voor Spectromagic. Dat plaatsje vinden we al vrij snel en we wachten geduldig tot de lichtjesparade aan ons voorbij trekt. Merel wil graag het fototoestel en samen fotograferen we Spectro. En ik moet zeggen dat onze kleine meis dat helemaal niet slecht doet. Misschien een verborgen talent :-)

IMG_0492 (2)

Na Spectro is het tijd om een mooi plekje te gaan zoeken voor het vuurwerk. Normaal staan wij altijd een beetje rechts van het kasteel, maar omdat daar nu een hijskraan in het zicht staat, bleven we nu links van het kasteel. Wat een enorme foute beslissing bleek te zijn. Ik heb geen fatsoenlijke foto kunnen maken omdat je daar bijna geen zicht hebt op Wishes. Het Wishes gevoel was bij geen van ons allen te bekennen. Volgende keer toch maar op ons oude vertrouwde plekje. Maar ook hier geldt weer: er zijn ergere dingen op de wereld en we hebben nog bijna 2 weken de tijd om Wishes een keer goed te zien.

Normaal sluit Magic Kingdom altijd meteen na de vuurwerkshow maar vanavond bleef het park nog een uurtje extra open. Een mooi moment om nog 1 keer naar Buzz te gaan en terwijl wij aan het schieten waren kon het park langzaam leeg stromen. We schieten er weer alle 4 op los en we verbeteren onze score weer. Er zit progressie in :-) Hierna vinden we het toch wel mooi geweest voor vandaag en besluiten we om de uitgang op te gaan zoeken. Blijkbaar hadden meer mensen dat idee want we deden er een uur over om van het park naar de auto te komen. We hebben dus de langste attractie van Disney gevonden; de monorail en het treintje naar de parkeerplaats ;-)

Om 23.55 uur stappen we het appartement binnen. De kids waren in de auto al in slaap gevallen en slapen eigenlijk zo door zodra we ze uitgekleed hebben. Lex en ik drinken nog wat en kijken nog even terug naar het verloop van de dag. We hebben het leuk gehad vandaag, maar merken toch ook dat we Magic Kingdom een beetje op de automatische piloot doen. Dat vinden we alle 2 erg jammer en dat geeft ons een leuke uitdaging om het aanstaande woensdag eens anders aan te pakken. Al met al kijken we terug op een lange, drukke, leuke maar ook zeer vermoeiende dag. Het is maar goed dat we morgen een relax-dag hebben.

5 opmerkingen:

  1. Zo dat was weer een goed gevulde leuke dag!!

    Enne, je hebt vorig jaar nog met zijn 2en in Buzz gezeten hoor.... zie onze weblog of kopieer en plak onderstaande URL.Hahaha

    http://1.bp.blogspot.com/_Gxxvgcjv0nQ/SpGhlFVB2ZI/AAAAAAAABsg/mmYf1h_6PbU/s320/P1020794.JPG
    Heb weer genoten van het dagverslag!!
    groetjes ,lein en co xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk Lein ! Hoe kon ik dat nou vergeten :-)

    Ik heb trouwens nog niet gevraagd naar het jurkje. We hebben het erg druk met vakantie vieren en het schiet er steeds bij in om even bij de receptie binnen te lopen. Ik loop er morgen even binnen om het te vragen. Wordt vervolgd......

    Hoe is het trouwens met Daan ? Hopelijk al weer helemaal opgeknapt ?

    En wat een goede prijs voor de tickets van volgend jaar ! Heerlijk hoor dat die alvast geboekt zijn.

    Greetz,
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een prachtig verhaal, je maakt er wel een werk van, complimenten!!!!! Leuk om op deze manier iedere dag een update te lezen, op deze manier ben je er toch een beetje bij. Zeker wanneer het allemaal ook zo herkenbaar is.

    Fijn he, die Lein met haar foto bewijs... haha... Merel zat toen bij Eva en Fleming bij Daan in het bakje.

    Nou.. veel plezier verder en we zien de volgende update uiteraard weer met belangstelling tegemoet.

    Groetjes, Geert Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk dat we ons allemaal schuldig voelen als we teveel achterlopen met onze weblog ;-)

    Wederom leuk verslag, we blijven lezen

    Alex

    BeantwoordenVerwijderen