dinsdag 26 mei 2009

Romeo, Echo, Mike, Yankee

Terwijl ik vannacht heerlijk lag te slapen, werd ik om 3.24 uur brut wakker gemaakt door een enorme klap, gevolgd door een hoop licht, nog meer klappen, nog meer licht en heel, heel veel regen. Ik waande mijzelf even in Florida want het had verdacht veel weg van een Floridiaanse THUNDERSTORM !

Eenmaal wakker begon vol automatisch het gepieker. Daar heb ik de laatste tijd wel meer last van. Het onderwerp van mijn gepieker was ditmaal de reservering die ik om 13.00 uur kan maken voor onze 1e Epcot dag. We willen die dag graag eten bij Chefs de France en dan speciaal bij Remy.

Velen van u zullen denken: "Nou gewoon de telefoon pakken en bellen." Maar helaas, zo makkelijk gaat dat tegenwoordig niet meer. De reden ? Free Dining @ Disney tijdens de periode dat wij er zijn en een nieuw reserveringssysteem van Disney. Al een aantal maanden begeef ik mij als lezer op diverse Amerikaanse fora en je wil niet weten hoe ze elkaar daar gek lopen te maken. Het zou te ver gaan om hier de conversaties te herhalen, maar je kunt je voorstellen dat ik er niet echt gerust op was om mijzelf in de arena te begeven waar de gevechten om de reserveringen gaande zijn. Wat kun je dan doen ? Jezelf voorbereiden en hopen dat het goed gaat.

Dus zo kwam het dat ik mijzelf om 12.45 uur installeerde met een lekker bakkie Macchiato, pen en papier in de aanslag, telefoon (met het te bellen nummer voorgeprogrammeerd) in de hand, het Internationaal spellingsalphabet uitgeprint naast me en de atoomklok op mijn scherm. Nog een paar laatste rek- en strek oefeningen en om 12:59:50 op "bellen" gedrukt. Binnen 30 seconden had ik een castmember aan de telefoon: "Good morning how may I help you today ?"

Nog heel even dreigde het mis te gaan. De castmember vroeg om een reserveringsnummer en in welk Disney Resort we verbleven. Toen ik hem echter vertelde dat wij niet on property verbleven maar dat vandaag onze 90 day's mark was voor 24 augustus, ging hij verder met de reservering. Binnen 4 minuten tijd had ik mijn fel begeerde reservering voor Remy @ Chefs de France en nog op het gewenste tijdstip ook. Wow, one down, 4 to go !

Evenzogoed blijft het natuurlijk te belachelijk voor woorden dat je jezelf haast als een topatleet moet voorbereiden en presteren om een plaatsje in een restaurant te kunnen bemachtigen. Maar goed:" If you can't beat them, join them !" En dus ga ik nog even in training zodat ik aanstaande zaterdag weer op de toppen van mijn kunnnen, kan presteren. Dan staat namelijk de zowaar nog feller begeerde reservering voor Chef Mickey's op het programma.

Vanuit uit het trainingskamp: HAVE A MAGICAL DAY !