vrijdag 10 april 2009

Even bijkletsen

Ruim 3 maanden na het boeken van de vliegtickets is het de hoogste tijd om even bij te kletsen. Wat is er gebeurd de afgelopen maanden ?

Een week nadat we de vliegtickets hadden geboekt werd ons pijnlijk duidelijk dat er ook in Nederland een kredietcrisis is. Mijn (ex) werkgever raakte in zwaar weer wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een faillissement. Tja, dan sta je voor de keuze wat te doen met de vakantie naar Orlando ?

Al snel namen we het besluit om (vooralsnog) niet te annuleren, dat kan altijd nog. We gaan gewoon door met plannen, alleen daadwerkelijk boeken doen we nog niet. Ach en vorig jaar hebben we ook in 1 week tijd een vakantie naar Orlando kunnen regelen, dus over mogelijk tijdgebrek maken we ons geen zorgen.

Nu de ergste stofwolken rond het faillissement zijn opgetrokken, ben ik toch maar voorzichtig aan een eerste planning begonnen. Een complicerende factor is dat Disney zijn tijden voor augustus / september nog niet bekend heeft gemaakt. Mensen die ons al wat langer kennen, weten dat wij altijd proberen om de zogeheten “Extra Magical Hours” proberen te mijden. Die extra uren zijn namelijk niet zo magisch. Nee die zijn druk, druk, druk en volgens mij wil je daar dan gewoon niet zijn. Met dit in gedachte de openingstijden van augustus 2008 er bij gepakt en op basis daarvan een eerste opzetje gemaakt:


Maandag 17/8
Amsterdam – Tampa. Na aankomst huurauto ophalen en naar Wingate By Wyndham alwaar we 2 nachten zullen verblijven.




Dinsdag 18/8
Busch Gardens; een onbekend park voor ons, dus we laten onszelf verrassen.



Woensdag 19/8
Vandaag gaan we nog een paar uurtjes terug naar Busch Gardens en daarna rijden we rustig naar Orlando. Of eigenlijk rijden we naar Lake Buena Vista om onze intrek te nemen in het Blue Heron Beach Resort.



Donderdag 20/8
Rustig wakker worden en daarna traditioneel genieten van ons eerste ontbijt in Orlando bij Golden Corral. Aan het eind van de middag gaan we richting Disney’s Typhoon Lagoon.



Vrijdag 21/8
Als we onszelf op woensdag hebben kunnen inhouden, dan gaan we vandaag voor het eerst deze vakantie naar Magic Kingdom ! Het zal zeker niet de laatste keer zijn deze trip.



Zaterdag 22/8
Vandaag staat een volle dag in Epcot op de planning. Natuurlijk gaan we naar Soarin’, Test Track en naar Mission Space. Na de break hopen we aan te kunnen schuiven bij Chef Remy (Les chefs de France) om vervolgens de dag af te sluiten met Illuminations.



Zondag 23/8
Vandaag een relax dagje ingepland. We zien wel hoe laat we wakker worden en wat de dag ons brengt.

Maandag 24/8
Kennedy Space Center; oorspronkelijk stond KCS in de planning voor 28/8, maar enige research heeft ons geleerd dat het aan te raden is om aan het begin van de week naar het Visitor Complex te rijden.



Dinsdag 25/8
Vandaag gaan we naar Shamu ! Het is al weer een aantal jaartjes geleden dat we in Seaworld zijn geweest, dus de hoogste tijd om te gaan kijken hoe het met Shamu en zijn vriendjes is.



Woensdag 26/8
Woensdag is traditioneel “onze” Magic Kingdom dag. Grote kans dat we daar te vinden zijn vandaag .

Donderdag 27/8
De hoogste tijd om weer eens een dagje rustig aan te doen. Lekker uitslapen en later op de dag naar Disney Quest.



Vrijdag 28/8
Er is er één jarig
Hoera, hoera,
Dat kun je wel zien
Dat is: Fleming !

En onze jarige Job maakt het mama erg moeilijk want hij wil graag op zijn verjaardag naar Disney’s Hollywood Studios. Laat de kans nou erg groot zijn dat de Studios die ochtend een Extra Magical Hour hebben. Dit houdt in dat als wij om 9.00 uur bij de Studios aan komen de kans erg groot zal zijn dat je dan al over de koppen heen kunt lopen. Maar we hebben een kleine escape; de Birthday fastpass.

Disney zet dit jaar de jarige bezoekers extra in het zonnetje. Je kan kiezen uit een aantal kadootjes en 1 van die kadootjes is de zogeheten Birthday fastpass voor de jarige en zijn familie. We hopen dus dat we op tijd zijn om voor die fastpasses in aanmerking te komen zodat we de lange wachtrijen kunnen ontlopen. Duimen dus de komende tijd.

Nadat we de Studios rond een uurtje of 2 hebben verlaten, gaan we richting Beaches & Cream Soda Shop voor een heel speciaal ijsje. Vervolgens vertrekken we richting de Lego Store in Downtown Disney alwaar onze jarige mag gaan kijken of ze daar dat fel begeerde Starwars schip hebben………..

Het moge duidelijk zijn dat dit alles nog een verrassing is voor Fleming. Dus mochten jullie ons de komende maanden zien, niets verklappen tegen Fleming please, please, please

Zaterdag 29/8
Vandaag weer een relaxed dagje op de planning. Lekker uitslapen, wat zwemmen en in de loop van de middag richting Disney’s Animal Kingdom Lodge om daar naar de diertjes te kijken en op zoek te gaan naar Hidden Mickey’s.



Zondag 30/8
Om in het dierenrijk te blijven gaan we vandaag naar Animal Kingdom. We hopen daar de dag te kunnen beginnen met een ontmoeting met Donald en zijn vriendjes tijdens Donalds’s Breakfast Safari.



Maandag 31/8

Onze 2e dag in Epcot staat op de planning voor vandaag.

Dinsdag 1/9
Vandaag hopelijk een rustiger dagje in de Disney Hollywood Studios

Woensdag 2/9
De hoogste tijd om even bij te komen van al dat vakantie plezier; een relax dag dus.



Donderdag 3/9
We kunnen vandaag kiezen uit Animal Kingdom of Epcot. We laten de uiteindelijk keuze even afhangen van wat we op dat moment willen.

Vrijdag 4/9
Er is er één jarig
Hoera, hoera,
Dat kun je wel zien
Dat is: Merel !

Vandaag al weer een jarige in ons midden en ook onze laatste dag in Orlando. Merel’s keuze is gevallen op Magic Kingdom en dat vinden we geen van allen een straf !

We beginnen de dag vroeg in Magic Kingdom (hopelijk met een birthday fastpass) en eindigen het eerste gedeelte van de dag met een lunch in het kasteel: Cinderella’s Royal Table. Leuke uitdaging voor mama om dat geregeld te krijgen.



Na de lunch vertrekken we voor een break (lees papa & mama gaan inpakken) richting het appartement. Rond 16.00 uur gaan we voor de laatste keer richting Magic Kingdom voor een heel speciaal verjaardagsfeest: Mickey’s Not So Scary Halloween Party.



Dat noem ik nog eens: “going out with a bang !”



Zaterdag 5 september
Tijd om naar huis te gaan. Om 12.05 uur vertrekken we vanaf Tampa via New York en London weer richting Amsterdam.

Tot zover onze voorlopige planning. Nu maar hopen dat alles lukt en dat Disney niet ineens alles weer om gaat gooien. Wordt vervolgd……….