woensdag 6 mei 2009

EMH & MNSSHP

Gisteren kwamen aan het eind van de middag dan eindelijk de openingstijden van Disney voor de maand augustus online. Althans, de uren voor Magic Kingdom, Epcot en Disney’s Hollywood Studios. Animal Kingdom laat nog even op zich wachten, maar je hebt geen hogere wiskunde nodig om ook die tijden (of eigenlijk de Extra Magical Hours/ EMH) uit te kunnen vogelen.

Natuurlijk kijken we als eerste naar de uren voor de Hollywood Studios op Fleming’s verjaardag (28/8). En wat blijkt……….. geen Extra Magical Hours op die dag. Yessssssss ! Tevens blijkt dat Disney vanaf 23/8 het zomerschema (extra lange openingstijden en veel Extra Magical Hours) heeft losgelaten. Zou dat betekenen dat Disney vanaf 23/8 een daling in bezoekersaantallen verwacht ? Laten we het hopen dat de planningsexperts van Disney het bij het rechte eind hebben.

De hoogste tijd om onze eigen planning onder de loep te nemen. Maar voordat we daar mee beginnen, bel ik eerst met Disney. Vanaf 1 mei zijn namelijk de kaarten voor Mickey’s Not So Scary Halloween Party (MNSSHP) te bestellen. Ruim 20 minuten later heb ik het reserveringsnummer en de toezegging dat de tickets met Fedex onze kant op komen. De reden dat het gesprek 20 minuten duurde is dat ik vergeten was om mijn spieklijstje, om in het Engels te kunnen spellen, te openen. Tja je zou toch zeggen dat ik met alle ervaring van vorig jaar inmiddels wel beter had moeten weten..... Maar geen man over boord, het was gelukt. Op vrijdag 4 september zijn we dus te gast tijdens de eerste MNSSHP van dit jaar ! We hebben er zin in.

Daarna zijn Lex en ik gaan zitten om samen de planning hier en daar wat aan te passen. Voor de meest actuele planning, zie rechter kolom op deze pagina. Met vandaag nog 103 dagen op de teller begint het toch weer allemaal erg echt te lijken. We komen er (bijna) aan Mickey !

Vandaag ook de titel van ons weblog aangepast. De oorspronkelijke titel was: Orlando en een beetje Tampa. Maar omdat die titel niet alles omvattend is, heb ik besloten om een titel te verzinnen die de lading dekt. Ratatoille is een gerecht met allerlei verschillende ingrediënten. Laat dat nou precies de opzet van onze vakantie zijn..... een echte ratatouille dus.