zondag 6 september 2009

Dag 19: Er is er één jarig !

Vanochtend stond de wekker weer erg vroeg. De bedoeling was om Merel om 7.00 uur wakker te maken en dat we dan rustig haar kadootjes konden geven. Zeven uur hebben we niet gehaald, maar om 7.10 uur werd ons jarige meiske wakker gezongen. In tegenstelling tot de voorgaande dagen was ze nu wel redelijk snel wakker, of althans aanspreekbaar ;-) Ze was heel erg blij met haar kadootjes en de kaartjes voor de Halloween Party van vanavond waren helemaal top !

A107

Het ontbijt van deze ochtend bestond uit een mierzoete verjaardagstaart. Daar had Merel heel erg naar uitgekeken. Ze genoot helemaal en dat kun je ook wel zien.

A107c

Nadat iedereen was aangekleed en zijn tandjes had gepoetst, dat was wel nodig na al die zoetigheid, vertrokken we rond 8.15 uur naar Magic Kingdom. Het viel ons meteen op dat het zeer rustig was. Om 8.30 uur stapten we in de tram die ons van het parkeerterrein naar de monorail bracht. Alles liep zo voorspoedig dat we om 8.50 uur ook al de verjaardagbutton en de Disney Giftcard op zak hadden. Merel is helemaal blij met haar eerste “creditcard”  

We zien de openingsshow en lopen daarna rustig via Mainstreet naar Fanntasyland. We maken er een klassiek TGM ochtendje van. Als we om 10.00 uur naar Frontierland lopen is het er nog helemaal leeg ! Merel wil graag voor de eerste keer in haar leven zelf fastpasses halen. Nou meis, leef jezelf uit zou ik zo zeggen. De keuze valt op fastpasses voor Big Thunder Mountain. Niet dat we de fastpasses nodig hadden, want de wachttijden waren maar 5 minuten voor zowel BTM als voor Splash Mountain. We hebben weer een nat pak gehaald in Splash en de kids hadden natuurlijk de grootste lol. Want laten we eerlijk wezen, wat is er nou leuker dan een nat pak voor papa & mama en zelf bijna niet nat worden ?  Nu maar hopen dat we voor 12.00 uur droog zijn, want we kunnen natuurlijk niet met een natte broek bij Cinderella en haar vriendinnen aankomen.

We pakken de trein om weer terug in Mainstreet te komen. Tja want een eigen creditcard hebben is één, maar het geld uitgeven is natuurlijk nog veel mooier. Terwijl we in de trein zitten belt oma. Maar omdat we zoveel lawaai op de achtergrond hebben, zeggen we dat we zo terug bellen. In Mainstreet aangekomen lopen we voor de 3e keer tijdens deze vakantie tegen de Shake it, Move it, Celebrate it street party aan. We kunnen er blijkbaar maar niet omheen. Maar nadat de parade voorbij is getrokken, hebben we een rustig plekje gevonden om oma en opa & oma te bellen.

A117

Nadat we het thuisfront hadden gesproken, lopen we naar binnen bij Imporium in de hoop dat ze hier het glitterpakje van Hannah Montana hebben. Helaas voor Merel is het er niet. Ik probeer haar nog het Hannah Montana pak met het gouden jasje aan te bevelen, maar dat wil ze niet. Dan de Belle jurk misschien ?  Nee, nee en nee. Het liefst wilde ze dat we nu meteen naar Downtown Disney zouden rijden om daar het juiste kostuum te gaan halen. Helaas voor Merel ging dat feest niet door. We hadden immers zowat hemel en aarde bewogen om bij de prinsessen te eten en dat zal ook gaan gebeuren.

En ineens zette Merel zich over haar teleurstelling heen en kwam ze met het kostuum van Rosetta, één van de elfjes uit Tinkerbell aanzetten. Ik vraag nog of ze niet liever het kostuum van Tink zelf heeft, maar nee want ze vindt rood mooier dan groen. “Het blijft een vrouw” zou haar papa zeggen ;-) Goed keuze gemaakt, gepast en goed bevonden door alle partijen. Hup naar de kassa en afrekenen maar. Ze hield zelfs nog wat geld over op haar kaart.

Ondertussen was het toch wel tijd om richting het kasteel te lopen. Onderweg komen we Petemoei nog tegen. Fleming wil niet met haar op de foto. Dat had al een signaal kunnen zijn………. We komen aan in het kasteel, melden ons netjes en sluiten aan in de rij om op de foto te gaan met Cinderella. Als we aan de beurt zijn wil Fleming eigenlijk niet op de foto. We laten op hoop van zegen toch een familiefoto maken. We zullen wel zien wat er van komt.

Na de foto mogen we naar boven om aan te schuiven aan Cinderella’s Royal Table. Cinderella heeft de kok geïnstrueerd om als voorgerecht een gerecht te maken met de specialiteiten van het kasteel. Dat was een erg lekker begin. Als hoofdgerecht kregen we Major Domo's Favorite Pie. Wederom erg lekker. Het was een soort stoofvlees in bladerdeeg met allerlei groentes en kaas er bij. De kids hadden een hotdog en chicken fingers als hoofdgerecht. Dat vond ik een beetje tegenvallen. We hadden een kleine hoop dat ze ook voor de kids iets koninklijks zouden maken. Maar eigenlijk maakte het voor de kids niet uit want die hadden het veel te druk met de bezoekjes van Sneeuwwitje, Jasmine, Aurora & Belle. Jasmine viel trouwens nog even uit haar rol. Ik vroeg haar of ze vanavond ook naar het feest ging. Kijkt ze me verbaasd aan en vraagt: “which party ?” Dus ik vraag nog of ze geen uitnodiging heeft gehad en ze zegt nee. Als ik haar uitleg dat de Halloween Party bedoel, snapt ze het pas. Maar natuurlijk ging ze vanavond naar het feest. Ja, ja, dat zal vast haar tweelingzusje zijn :-)

 A124

Als toetje werd er voor Merel een klein taartje gebracht. De serveerster zei dat ze zo zou terug komen maar dat duurde iets langer dan verwacht. Dus mama niet te flauw en het kaarsje op het taartje aangestoken. Zo ging dat bij Chef Mickey’s vorige week ook. Komt de serveerster aan gesneld en zegt dat we haar ceremonie in de war schoppen en dat ze nog zou gaan zingen voor Merel.  Dus ik blaas snel het kaarsje uit, verontschuldig mezelf en zeg haar vooral door te gaan met de ceremonie. Schiet de serveerster in de lach en zegt dat we “so funny” zijn.  We konden er allemaal smakelijk om lachen. Enfin de serveerster steekt het kaarsje weer aan we zingen met z’n allen Happy Birthday en dan mag Merel dan toch het kaarsje uitblazen. Mama was natuurlijk te laat met het nemen van de foto, dus hup weer dat kaarsje aan voor de foto en nog een keertje uitblazen. Jaaaaaa, de foto is gemaakt. Merel mag eindelijk aan haar taartje beginnen en de serveerster loopt lachend weg.

Niet veel later wordt de foto met Cinderella gebracht en we zijn eigenlijk teleurgesteld. De serveerster komt weer en vraagt of de foto naar wens is. We leggen uit dat de fotograaf er niets aan kon doen, maar dat we het jammer vinden dat Fleming er met zo’n boos gezicht op staat. Geen probleem, we mogen terug naar beneden voor een nieuwe foto. Toch weer wel netjes dat dat zo maar kan. We bedanken haar voor de tip en verlaten het restaurant en melden ons bij de fotograaf. We worden er even tussen geschoven en Cinderella herkent ons nog. Dit maal weten we Fleming aan het lachen te krijgen en duimen dat dit een echte mooie familie foto zal zijn.

De foto is pas een half uur later klaar en dus moeten we even dat half uurtje overbruggen. Tja en dan ga je natuurlijk naar Buzz Lightyear om voor de laatste keer deze vakantie er nog even lekker op los te schieten. Dit keer doen we de jongens tegen de meiden en de meiden winnen ! Lex sputtert nog even tegen en zegt dat het kwam door Fleming’s stuurwerk. Dag Lex ! De verliezer mag naar het kasteel lopen om de foto en dus vertrekt Lex weer richting het kasteel.

Ondertussen houdt Merel het niet meer vol en weet ze mij er van te overtuigen dat ze haar Elfjes kostuum aan mag. Onder de belofte dat ze dan vanavond haar Halloween jurk aan doet, vertrekt ze richting de wc’s en kleed ze transformeert ze zichzelf tot elf. En ik moet toegeven dat het jurkje haar schattig staat.  Als Lex terug is met de nieuwe foto’s, die nu wel mooi zijn, laten we nog wat foto’s maken van onszelf in Mainstreet en nemen we afscheid van het reguliere Magic Kingdom. We komen vanavond nog wel terug maar dan is het Halloween !

Omdat vooral Merel gisteren zo teleurgesteld was over het niet naar Typhoon Lagoon gaan, hebben we besloten om vandaag toch nog even een uurtje die kant op te gaan. De kids waren door het dolle heen dat we toch nog naar Typhoon Lagoon gingen. Om 14.15 uur waren we er en tegenover de relatieve rust in Magic Kingdom was het daar wel druk. Maar gelukkig konden we toch nog naar binnen en konden we nog lekker een uurtje afkoelen in het water.

 Photopass 5

Rond een uurtje of half 4 zijn we weer gaan aankleden. Ik wilde graag toch nog even naar de Premium Outlets. Daar aangekomen ben ik snel de auto uit gestapt, de Guess winkel ingelopen, de tas die ik graag wilde gepakt, althans het compromis  qua  kleur dan ;-) en afgerekend. Sinds vrijdag 4 september ben ik de trotse eigenaar van deze tas:

IMG_1724  

Daarna zijn we nog even gestopt bij de nieuwe golf winkel naast de Premium Outlets. Ze hadden er hele leuke golfsets, maar Lex wilde echt geen nieuw golfset hebben. “Die paar keer per jaar dat ik speel is het niet waard om nu een hoop geld uit te geven aan een nieuw golfset.” Tja daar zie je dan toch de tegenstelling tussen mij en manlief. Of moet ik zeggen het verschil tussen vrouwen en mannen. Als ik iets leuks zie dan ga ik er ook voor, ook al gebruik ik iets niet dagelijks. Lex niet, die beredeneert dat dan helemaal en trekt de conclusie dat de kosten niet te vergelijken zijn met de baten. Ach misschien maar goed dat we niet alle 2 zo impulsief zijn………..

Zonder nieuw golfset verlieten we dus weer de winkel en gingen we naar huis. Het was tijd om onszelf klaar te gaan maken voor onze laatste avond in Orlando.

5 opmerkingen:

  1. Super weer zeg!!
    Wat lekker dat het zo rustig was,dan is het volgens mij extra genieten,Merel heeft er igg een super dag als ik dat zo zie!
    Mooie elfjes jurk!.

    En mooie tas Patrice;)
    Nou groetjes,xx lein en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk weer...zal wel afkicken worden voor ons, het lezen zo!!

    Je tas is gaaf!!
    De verslaving is gestart hi hi.

    Je zal je verjaardag toch zo vieren, wat een feest!!

    Groetjes Nancy xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een verjaardagsontbijt, lekker zoet. Deze dag zal Merel niet snel vergeten.

    eN van wie zal Merel het hebben dat ze haar creditcard wil gebruiken, van moeders ??? hahahah

    Het was weer een leuke dag zo te zien. Geniet er lekker van.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Patricia,

    Iets verlaat maar alsnog van harte gefeliciteerd met je dochter.
    Ik ga snel naar de foto's kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldig eerste gedeelte van de dag ! En wat een rust zeg, in MK ... Ongelooflijk. De t-shirts van Merel en Fleming zijn ook weer geweldig, goed bezig geweest jij !

    Ik mis overigens nog de foto's van 'papa' Lex met de prinsessen ? Ik ging daar ook graag mee op de foto. Maar ach, als hij zelfs niet kan beredeneren dat hij een nieuwe golfset nodig heeft .... Ik kan daar altijd juist heel goed naartoe redeneren; mijn vrouw sleept mij niet de golfwinkel in ! Overigens, daar moet ik dan absoluut ook snel naartoe, ben gek op golfwinkels !

    Maar, eerlijk is eerlijk, een prachtige tas. Daar zou ik Yvonne dan wel weer kunnen uitpraten. Ik denk dat Denise erg jaloers is, want dat is precies wat voor haar (en zeker het merk).

    Nou, nog even wachten op de avond-foto's !

    BeantwoordenVerwijderen