maandag 7 september 2009

Dag 19: Happy Halloween

Nadat iedereen zichzelf had voorbereid op een te gekke laatste avond vertrokken we rond 18.00 uur voor de laatste keer naar Magic Kingdom. Niet veel later meldden we onszelf op het parkeerterrein waar het gedeelte van Minnie speciaal voor vanavond vrij was gehouden. Het was zeer zeker drukker dan vanochtend, maar dat hoort eigenlijk ook wel bij zo’n speciale avond. Al die verkleedde kinderen en volwassenen waren een genot om te zien. Wij waren niet verkleed. Merel had haar Halloween jurk aan, Fleming wilde zijn spokenpak niet aan, dus die had net als papa & mama een Halloween shirt aan. Zo waren we toch een beetje in stijl.

Z102

Om 18.30 uur liepen we door de ingang en nadat we alle 4 het speciale Halloween Party polsbandje hadden gekregen, kon het feest beginnen. We liepen snel nog even bij de Bakery op Mainstreet binnen voor wat te eten en drinken en daarna meteen door naar een rustig (rook)plaatsje zodat we eerst maar eens gaan uitzoeken wat er allemaal te doen is.

Om exact 19.00 uur wordt het startsein van Mickey’s Not So Scary Halloween Party gegeven en ook wij zijn er helemaal klaar voor. Let’s have fun ! We hebben besloten om eerst het trick or treat gedeelte te doen en dan later op de avond de shows. Wat onwennig lopen we Tomorrowland in en melden onszelf bij het eerste Trick or Treat station. Zodra Merel & Fleming merken dat ze bij zo’n station een hand vol met snoep krijgen, is de interesse voor trick or treat gewekt. Dus hup snel door dan maar. We dansen wat met Goofy, Pluto en Stitch. We gaan op de foto met Minnie en de kids scoren heel veel snoep. Wat een te gekke avond zeg.

Z109

Als we Fantasyland in lopen horen we ineens Nederlanders. Ik kijk meteen en zie een oranje buggy. Dat moeten John, Anne & Tim (Need.Magic van het Orlando forum) zijn. En jawel hoor, ze waren het. Zij hadden ons herkend aan de Halloween shirts. We staan even gezellig te kletsen en de kids vermaken zich ook. Helaas valt Tim tijdens een klauterpartij en dat is even niet zo leuk. Maar gelukkig valt de schade zo te zien mee. Na een kwartiertje kletsen en  de afspraak om in Nederland elkaar te ontmoeten, we wonen 25 kilometer bij elkaar vandaan, vertrekken John, Anne & Tim naar Mickey’s Toontown om nog wat candy te scoren. Wij vertrekken richting Liberty square. De kids zijn al aan hun voorraad snoep begonnen, dus het stuitergehalte is erg hoog. Zodra het stuitergehalte omhoog gaat, gaat het luister vermogen omlaag en dat merken we. Gelukkig hadden we onszelf hier op ingesteld.

De vermoeidheid begint ons echter parten te spelen en ineens slaat Fleming’s vrolijkheid om in een enorme huilbui. Het manneke is helemaal op. Tijd om een rustiger plekje op te gaan zoeken en dan zien we vandaar uit wel verder. We kijken Happy HalloWishes Fireworks.  Een mooie vuurwerkshow die niet alleen rond het kasteel is, maar dit maal veel breder over het park verspreid is. We genieten er van al moet ik persoonlijk zeggen dat de vuurwerkshow bij de Princess & Pirates Party wat mij betreft nog steeds de kroon spant.

Na het vuurwerk lopen we naar het kasteel om Villian's Mix & Mingle te kijken. Een show met veel Disney slechteriken. Na de show komen de Villian’s van het podium of en kun je met ze op de foto. Dit hebben we maar over geslagen omdat de kids echt moe waren. We lopen naar Mainstreet USA en duiken nog even bij Imporium naar binnen. Merel had immers nog een klein tegoed op haar giftcard staan en ze wilde voor dat bedrag wel oorbelletjes kopen. De oorbelletjes zijn snel uitgezocht en er worden ook nog 2 knuffels, een Mickey en een Minnie in Halloween kostuum,  aan de aankopen toegevoegd. We rekenen af en gaan een plaatsje zoeken voor de Mickey's Boo-to-You Halloween Parade. Het regent ondertussen, dus schuilen we onder een afdakje.

Zodra de parade Mainstreet in komt, probeer ik Lex en de kids onder het afdak uit te krijgen, maar zij kijken wel van een afstandje. Ik leef mezelf nog even flink uit met m’n camera.

Z143

Na de parade is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. We hebben een fantastische avond achter de rug. Helaas komt er ook een eind aan alle goede dingen. We laten onszelf nog 1 keer op de foto vastleggen en vertrekken dan rustig richting de uitgang.

Z155B 

Bij de uitgang staat nog een enorme kar met snoep. Castmember checken nog even of dat alle kinderen wel voldoende snoep hebben en vullen de voorraad nog even flink aan. De kids vinden dit absoluut niet erg natuurlijk. We zwaaien nog 1 keer naar het treinstation en vertrekken naar huis.

Nog voordat we het parkeerterrein zijn afgereden, slapen onze spookjes al. Fleming wordt niet eens wakker als we hem in zijn bedje leggen. Merel is nog wel even wakker geworden om haar tandjes te poetsen, maar daarna viel ze weer als een blok in slaap. Niet gek natuurlijk na zo’n lange, mooie dag.

En papa & mama ? Gaan zij nog naar bed vannacht of neemt het inpakken van de laatste spulletjes toch meer tijd in beslag  ? We zullen het zien……..

2 opmerkingen:

  1. Ik vind Merel er weer prachtig uitzien ! En wat maken ze er toch iets bijzonders van bij Disney zeg; echt supergaaf dat jullie dat gedaan hebben. Enne, weer verschrikkelijk mooie avond foto's zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super foto's! Ik wil ook volgend jaar !!
    Leuk dat jullie John, Anne en Tim(metje) nog zijn tegen gekomen.
    We zitten ook al met smacht te wachten op hun foto's en verhalen van de halloween als ze weer thuis komen.

    Zitten de kids al weer in het school ritme. Is het te doen voor ze?

    groetjes Arianne

    p.s. bedankt weer voor het meelezen. Was erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen