vrijdag 4 september 2009

Dag 17: Raindrops keep falling

Toen we vanochtend vroeg naar buiten keken, zagen we dat het nog steeds regende. We hadden niet veel animo om in alle vroegte al bij het treinstation van Magic Kingdom te staan om in de regen naar de openingsshow te kijken. Dus deden we het rustig aan en vertrokken we pas na 9.00 uur richting Magic Kingdom. Op het parkeerterrein was het ontzettend rustig. Zo leeg hadden we het parkeerterrein nog nooit gezien. Tja het regende wel, maar zo rustig hadden we het nou ook weer niet verwacht.

Toen we even voor half 10 bij het Ticket & Transportation Center aankwamen, zagen we de eerste verrassing van vandaag. De borden voor de Halloweenparty’s stonden er. Zodra we met de monorail bij Magic Kingdom kwamen, zagen we dat het treinstation ook al helemaal in Halloween stijl is. Het gaat echt gebeuren. We gaan Halloween “mee maken” in de States.

A101

We liepen vol verwondering door Mainstreet. Het geeft toch wel een heel apart sfeertje al die Halloween decoraties. Heel erg leuk om een keer te zien.

Zoals gezegd was het rustig. Het miezerde wat, maar niet om echt nat van te worden. We liepen via Tomorrowland naar Mickey’s Toontown. Tot onze verbazing was Toontown al open dus hup snel naar Tinkerbell voordat de wachtrij te lang wordt. We sloten om 9.50 uur aan in een rij van 15 minuten. Deze 15 minuten werden uiteindelijk 20 minuten, maar dat hadden we er graag voor over om eindelijk Tink eens te zien.  En daar was ze dan: Tinkerbell. Ze nam alle tijd voor iedereen (verklaard ook meteen de lange wachtrijen :-) ) en toen ze vroeg waar we vandaan kwamen legde ze ons haarfijn uit dat het niet The Netherlands is maar Neverland. 

Toen het tijd was voor het statieportret durfde Fleming ineens niet meer. Tink haalde hem toch over, met deze foto als resultaat:

A104 

Op een gegeven moment vond Tink het wel genoeg en werden we door haar keurig afgeleverd bij haar vriendinnetje: Rosetta. Tenminste dat ze Rosetta heet, hebben we later uit de handtekeningenboekjes geleerd. Tinkerbell kennen we allemaal, maar de andere feeën…….. daar moeten we toch nog maar eens op studeren. Alhoewel, ik ben al blij dat ik na zoveel jaar eindelijk alle prinsessen uit elkaar weet te houden met Engelse naam, Nederlandse naam en de mannen die er bij horen. Moet ik me nu ook nog gaan verdiepen in de feeën ?

Toen we bij de feeën naar buiten liepen, zagen we dat de wachttijd inmiddels was opgelopen tot 75 minuten ! Go figure hoe populair die meiden zijn hier. We lieten Toontown snel achter ons maar niet voordat we nog een keertje in de Goofy Barnstormer waren geweest. Daarna was het tijd voor familie beraad over de volgende attractie. De kids wilden graag in Astro Orbiterr, maar ik zag de bui al letterlijk hangen. Ik koos eieren voor mijn geld en dook snel een winkeltje in. Niet veel later kwamen er 3 verzopen katjes de winkel in gerend.

A108

Ze hadden het niet nodig gevonden om hun poncho’s aan te doen. Echter toen mama haar antieke Disney poncho, jullie weten wel nog zo’n fel gele, aan trok wilde Fleming toch ook wel een poncho. Lex deed er ook één aan, maar Merel hoefde niet zo nodig. Wat jij wil meis. Na even te wachten en tot de conclusie te komen dat het voorlopig echt niet zou stoppen met regenen, waagden we het toch maar om de oversteek naar Buzz te maken. Daar konden we zo doorlopen, ondanks dat we geen fastpasses hadden. We hebben weer de nodige schietschijven geraakt en dit maal werd Lex tot winnaar uitgeroepen.

Het regende nog steeds, dus snel naar de buren van Buzz: de monsters van Monsters Inc. Daar konden we tenminste een tijdje schuilen. Ook dit blijft een leuke show. Voor de kids is hij niet te volgen, maar gewoon het zien van hun vriendjes uit Monsters Inc. vinden ze al leuk. Natuurlijk hadden we net genoeg energie bij elkaar gelachen om weer vrij gelaten te worden.

Ondertussen liep de klok al richting 12.00 uur, dus tijd om iets te eten te scoren. Het eerste restaurant dat we tegen kwamen was het Plaza Restaurant en ze hadden nog wel een tafeltje voor ons vrij. Nou laten we dat maar doen dan. We gingen naar binnen en bevroren zowat. Normaal is het lekker om in een ruimte met airco te komen, maar vandaag was dat niet echt lekker. We hadden alle 4 kippenvel. We hebben snel iets gegeten en tegen half 1 ben ik snel naar buiten geglipt om wat foto’s te maken van de Move it, Shake it, Celebrate it Street Party. Oké ik beken; eigenlijk ben ik gevlucht voor de kou in het restaurant ;-)  Niet veel later kwamen Lex en de kids ook. Het is nu de 2e keer dat we de muziek van dit straatfeest horen en het blijft een partij herrie waar je U tegen zegt. Ach we zullen er wel te oud voor worden……. (Ja Robert Jan, wij mogen dat zeggen :-)  )

Nadat de rust was wedergekeerd in Magic Kingdom zijn we overgestoken naar Adventureland om Rafiki & Jasmine even hallo te zeggen.  In het winkeltje bij Jasmine stond een bordje met de vraag wat de 1e wens was van de Geest. De kids wisten het niet, maar Lex wel. Hij kreeg een mooi certificaat en was als een kind zo blij :-) Wie overigens ook het antwoord op de vraag weet, mag het zeggen.

Bij de piraten, waar Fleming absoluut niet naar toe wil dit jaar, zit een standje waar je van die hairwraps kunt laten maken / doen in je haar. Merel had al een paar keer uit haar mond laten vallen dat ze dat wel erg leuk vond. Nou vooruit, kleuren en kralen uitzoeken en zitten maar. En blij dat ze was ! Heel serieus ging ze zitten en ze voelde zich een hele grote meid. Het eindresultaat een klein kwartiertje later:

A140

Goed, laten we eens gaan kijken hoe druk het is bij de Big Thunder Mountain Railroad. Onze monden vielen open toen we zagen dat we eigenlijk meteen door konden lopen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt midden op de dag ! Toch wel lekker dat we nog een weekje in september hebben kunnen meepakken, want je merkt echt dat het nu rustiger is in de parken dan de 2 weken er voor. We zijn natuurlijk meteen bij deze Mountain naar binnen gelopen. Dit maal zonder een gillende Fleming. Hij verkondigde namelijk dat hij nu een jaartje ouder was en dat hij dus nu niet meer bang was voor het op hol geslagen treintje. Ach soms geef ik het op om de gedachtengangen van een 6 jarig kind te volgen :-)

Om alvast een beetje in de Halloween stemming te komen zijn we ook nog even op bezoek geweest bij de 999 spoken in de Haunted Mansion. Fleming zag het eerst niet zo zitten, maar toen we de spoken verlieten, liep hij flink te dollen. Fijn om te weten, want anders zouden we zomaar een klein probleempje kunnen hebben aanstaande vrijdag.

Tegen 15.00 uur zijn we richting Mainstreet gelopen om het park te verlaten. Lex wilde toch wel heel erg graag naar Up en die draaide om 16.10 uur. We keken nog even naar de middagparade en kregen daarna de kids schoorvoetend mee en alleen onder de belofte dat we later nog terug zouden komen om nog in Peter Pan te gaan. We zullen zien, we zullen zien. We zijn meteen naar Downtown Disney gereden en kwamen in een bijna lege zaal in het AMC Theater. We hebben genoten van Up. Het is een echte film met een lach en een traan. Alhoewel, we hebben niet echt gehuild, maar om aan te geven dat er hele grappige momenten in zitten en ook best droevige momenten. Een aanrader !

En zoals beloofd zijn we na Up nog even op en neer gereden naar Magic Kingdom om naar Peter Pan te gaan om vervolgens het park weer te verlaten. We lijken wel gek, ik weet het. Maar dan wel prettig gestoord :-)

Het avondmaal hebben we genuttigd bij Outback. Het was kwalitatief slecht en dat zijn we niet gewend van Outback. Laat ik het daar maar op houden anders kom ik ongetwijfeld als een zeurpiet over. Na het eten zijn we naar huis gereden en zijn de kids meteen hun bedje in gedoken. Lex en ik zijn alvast begonnen met het inpakken van de koffers. Tja ook voor ons zit het er helaas bijna op. We hebben 2 koffers ingepakt en daarna ben ik achter mijn laptop gekropen. Ik liep immers al weer een aantal dagen achter en dat kan ik de trouwe lezers natuurlijk niet aan doen. Het is al 3.00 uur in de nacht als ook ik in bed kruip. Veeeeeeeel te laat natuurlijk !

We kunnen terug kijken op een lekkere relaxte dag in Magic Kingdom die ondanks de regen toch zeer geslaagd was.

Het filmpje van vandaag: Welke muziek er uiteindelijk onder zal komen weet ik nog niet. Ik had er heel toepasselijk “Raindrops keep falling” onder gezet, maar daar was Youtube het niet mee eens. Ik ben dus zeer benieuwd hoe dit filpje er morgenochtend uit ziet………………

4 opmerkingen:

  1. Lekker dat het zo rustig was, alhoewel 75 minuten wachtrij anders doet vermoeden.

    Jammer dat het zo bleef regenen.

    En Merel, alvast gefeliciteerd met je verjaardag en maak er met z'n allen een mooie dag van.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonder muziek dus!!

    Allereerst gefeliciteerd met Merel, maak er een onvergetelijke dag van!!

    JUllie laatste dag alweer, jeetje wat is het snel gegaan!!

    Geniet er met volle teugen van en tot snel!!

    Groetjes Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met Merel!!! Maak er maar een fantastische dag van.

    Jullie laatste dag welliswaar, maar jullie kunnen op een drietal prachtige weken terugkijken. Alvast een goede terugreis.

    Enne... was de 1e wens de ontsnapping uit de grot?

    Groet, Geert Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf zeg, die foto's van Disney helemaal in Halloween sfeer. Voor jullie begint ook bijna de Halloween Party, ben benieuwd hoe jullie het vinden. Wij vonden het echt supergaaf. Ik ben ook benieuwd in welke outfit jullie daar naartoe gaan ;-) !!! HAHA !!!

    Laat Fleming ook maar weten dat ik erg jaloers op hem ben; wat een mooie foto met Tinkerbell. Wil ik ook wel hoor ! En ook die foto in de regen, echt geweldig. Dat is toch gewoon mooi ! Heerlijk om te zien.

    Enne, ik heb ook nooit ontkend dat ik jullie al oud vind ;-) ! Maar point taken hoor ! Ik hoop dat jullie vandaag een super-geweldige laatste dag hebben, en dat Merel mooie kado's heeft uitgezocht. Geniet er nog even van (al lees je dit veel te laat natuurlijk), en voor morgen een hele goede terugreis !

    BeantwoordenVerwijderen