zondag 23 augustus 2009

Dag 7: No typhoon today

Dag 7 al weer. We zij al een week weg van huis. En wat hebben we al veel gedaan in die week. Zo veel dat het de hoogste tijd is om het vandaag eens lekker rustig aan te doen. Het is immers zondag en om in de geest van het dorp te blijven waar we wonen: zondag is rustdag. We geven onze vriend de wekker dus een dagje vrij en we zien wel hoe laat we wakker worden. Dit resulteert er in dat Fleming om 9.00 uur zich aan mijn kant van het bed meldt. Ik zeg dat hij nog even lekker wakker moet worden op zijn eigen kamer, maar het manneke is echt wakker. Lex gaat er uit en laat mij nog even slapen.

Rond een uurtje of 10 komt Lex mij vragen of ik zin heb in koffie. Nou dat is niet tegen dovenmansoren gezegd. Ik krijg even later een lekkere Starbucks koffie op bed en doezel nog wat verder tot de koffie op drinktemperatuur is. Dit is nog eens relaxed wakker worden.  Ik kom er toch ook maar eens uit, ruim wat was op en rommel wat rond in het appartement. Eigenlijk hadden we Typhoon Lagoon op het programma staan vandaag, maar daar hebben we (papa & mama) niet zo’n zin in. Om de kids niet helemaal teleur te stellen gaat Lex met ze zwemmen in het zwembad beneden. Ik slinger de laptop aan en begin aan het verslag van dag 6.

Op een gegeven moment hoor ik een hoop gehuil van Merel en niet veel later komt de meute weer naar boven. Het blijkt dat Merel tijdens 1 van haar vele kunstjes in het zwembad verkeerd is terecht gekomen met een dikke lip tot gevolg. We wikkelen wat ijs in een handdoek laten haar even tot rust komen op bed. Na een half uurtje is ze in een diepe slaap en we laten haar lekker liggen. Ook voor Merel was het een drukke week.

IMG_0526

Tegen een uurtje of 3 beginnen we trek te krijgen. Lex rijdt naar Panera Bread en haalt daar heerlijke broodjes. Ze evenaren wat ons betreft de sandwiches van de Earl of Sandwich. Tegen een uurtje of 4 wordt Merel wakker en ze heeft ontzettend zin in een ijsje. Dus lopen vader en dochter even naar de supermarkt beneden en niet veel later komt Merel aanzetten met een over heerlijke Cornetto. Haar dikke lip is ze al weer vergeten.

IMG_0531

Fleming wilde overigens geen ijsje. Niet zozeer omdat hij geen ijs lust, maar hij wilde niet stoppen met zijn DS spelletje. Het manneke heeft een hele middag lekker zitten DS-en.

IMG_0534

Lex was niet uit zijn boek te krijgen en ik heb me heerlijk vermaakt met internet.

 IMG_0535

IMG_0536

Tegen 5 uur brak het noodweer even flink los. Volgens Lex was dat de depressie die er voor gezorgd heeft dat Bill niet onze kant op is gekomen. Ja, ja, manlief volgt hier de weather channels :-) Ik noem het gewoon een typisch Floridiaans buitje want na een uurtje was het net alsof het nooit geregend had. Om een idee te geven hoe dat er uit ziet:

IMG_0545Het uitzicht vanaf het balkon aan de voorkant om 17.00 uur vandaag.

IMG_0283     

Het uitzicht op een zonnige dag.

Nadat we de bol van Epcot weer konden zien, besloten we om toch nog maar even weg te gaan vandaag. De keuze viel op de Premium Outlets. Dat is om de hoek en er stonden nog wat kledingstukken op ons shoplijstje en Merel wil graag rolschaatsen kopen van haar verjaardagscentjes. In onze herinnering zit er een speelgoedwinkel bij de Premium Outlets, dus 2 vliegen in 1 klap is de gedachte. Het was druk bij de Premium Outlets en we moeten uiteindelijk aan de achterkant parkeren. We hadden in de parkeergarage kunnen parkeren, maar dat zagen we geen van beiden zitten.

Als we aan de achterkant van de shopping mall parkeren staan we naast een auto met een oranje lintje. Ook deze mensen stappen net uit dus ik vraag meteen of ze uit Nederland komen. De mevrouw in kwestie kijkt me vreemd aan. Het blijken Engelsen te zijn. Ik leg dus maar snel uit dat er momenteel nog al wat Nederlanders rond rijden met een oranje lintje en dat ik daarom dacht dat ze uit Nederland kwam. Ze kon er gelukkig om lachen.

We duiken snel de eerste winkel in (naam even vergeten) en zien dat er al “winter”kleding is en dat ook die kleding flink is afgeprijsd. Zelf geloof ik niet zo erg in kortingen van 40% op een nieuwe collectie, maar het geeft je als klant wel een lekker gevoel dat je 40% korting “krijgt” ;-)We scoren 2 truien voor Fleming en een truitje voor Merel. Nu de eerste buit binnen is gaan we snel door naar de Nike Store. Hier is het verschrikkelijk druk en het lijkt wel of ze de airco uit hebben gezet. Ondanks dat slagen we toch in het vinden van nieuwe gymkleding voor Merel. De zoektocht naar gymkleding voor Fleming zal nog even door moeten gaan.

We laten de Nike Store snel achter ons en brengen een bezoekje aan Ralph Lauren. Ook hier is het druk en we komen de nodige Nederlanders tegen. Volgens mij hebben alle Nederlanders die momenteel in Orlando zijn er vandaag een shopdagje van gemaakt :-) Bij Ralph scoren mama & Merel een nieuwe winterjas. Hoe kom je er bij om aan de winter te denken terwijl het buiten 30 graden is ! Lex vindt eindelijk een denim shirt. Hier is hij al een aantal jaar naar op zoek als we in Orlando zijn en bij Ralph liepen we er tegen aan. Merel heeft haar oog laten vallen op een heel schattig rokje, dus vooruit dan maar. Helaas viel Fleming ook nu buiten de boot. Maar wees gerust, we denken heus wel aan onze kleine grote man hoor. 

Ondertussen was het al 20.30 uur. Lex wilde graag nog even een zwarte polo halen bij Tommy en die was zo gevonden. Toen we echter de wachtrij bij de kassa zagen hebben we de polo snel terug gelegd. We komen deze vakantie vast nog wel een keer bij Tommy en zwarte polo’s hebben ze altijd wel. Hup nu snel naar de speelgoedwinkel om rolschaatsen voor Merel te zoeken. Ja mooi mis, geen speelgoedwinkel meer in deze shopping mall. Ons meiske is heel teleurgesteld en ik stel voor om naar de Walmart te rijden. Misschien hebben ze daar wel rolschaatsen.

Tom leidt ons in no time naar de Walmart en daar kijken we alle 4 onze ogen uit. Wij gaan eigenlijk nooit naar de Walmart, maar hier gaan we zeker nog eens een keertje op ons gemak rond neuzen.

IMG_0547

Fleming heeft al vrij snel de Lego afdeling gevonden en twijfelt nu wel heel erg of hij nog steeds het grote Lego schip wil kopen van zijn verjaardagscentjes. Die kleine Starwars spullen zijn toch ook wel erg interessant. We leggen hem uit dat het of het grote schip is of nu iets kleins nu en  een kleiner Starwars schip voor zijn verjaardag.

IMG_0548Het is een moeilijke keuze en we overtuigen hem er van dat hij er beter nog een nachtje over kan slapen.

Maar we waren hier voor Merel’s rolschaatsen. Helaas geen rolschaatsen meer bij de Walmart. Ons meiske is heel verdrietig en we stellen dan ook voor om morgen, als we uit Epcot komen meteen naar de Toy’s R us te rijden. Als ze ze daar niet hebben, dan weet ik het ook niet meer.  We rijden weer naar huis en om 22.00 uur vertrekken de kids naar dromenland. Een beetje laat. Als dat maar goed gaat morgen met de humeurtjes.

Lex duikt zijn boek weer in en ik lees even wat blogs op internet en schrijf het verslag van vandaag. Het was een lekker relaxed dagje zonder  Typhoon Lagoon en gelukkig ook zonder “typhoon” Bill.  Helaas ook geen fotofilmpje van vandaag want er zijn bijna geen foto’s gemaakt. Ik neem tenminste aan dat jullie niet geïnteresseerd zijn in een stuk of 50 foto’s van mensen die aan het niksen zijn :-) Maar wees gerust, we maken het morgen weer goed.

5 opmerkingen:

  1. hoi,heerlijk toch zo relax dag,het is tenslotte vakantie he!!

    Jammer van de rolschaatsen,maar die zullen ze bij toysrus echt wel hebben:)

    Nou nog veel plezier maar weer,ik mag zo gaan werken:(..

    doeii xx lein en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Heerlijk he die broodjes van Panera. Daar komen we zeker 5-7x per vakantie.

    Ik gok erop dat jullie op de terugweg nog een extra koffer moeten aanschaffen.

    Heb je iets nodig, stap de Wallmart binnen. Geweldige zaak he ?

    En die rolschaatsen komen er vast wel.

    Veel plezier en we wachten op de foto's.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk hoor, even zo'n dagje. De kids hadden het dus ook echt nodig.
    Die rolschaatsen vind je daar vast wel hoor en wat ok leuk is hele aparte ds pennetjes, van pokemon tot aan hello kitty,zeker een aanrader!!



    Groetjes uit een zeer warm Frankrijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Patricia,

    Wij hebben de dagen tot nu toe in een keer gelezen en het is een onwijs leuke blog !

    De oranje lintjes op de auto's van de NL'ers is echt een rage aan het worden. Ook wij hebben vandaag oranje lint en ook rood-wit-blauw lint aangeschaft dus onze auto komt er dan opvallend uit te zien.

    Nu nog 3 maandjes wachten...

    Groetjes,
    Petra & Pieter "Penpe"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, is inderdaad balen voor de kids dat de speelgoedwinkel in de Premium weg is. Volgens mij is die ruimte nu bij de Tommy vestiging getrokken. Hebben nu beloofd om naar de Toys te gaan bij de Florida Mall.

    Panera is bij ons ook een van de favorieten, zie ook onze weblog

    Blijf genieten !!

    Alex

    BeantwoordenVerwijderen