zaterdag 22 augustus 2009

Dag 5: Een dol fijne dag

Na een erg kort nachtje werden we vanochtend door onze “vriend” de wekker om 6.30 uur wakker gemaakt. Ik blijf nog even lekker liggen, Lex duikt onder de douche en haalt daarna  een lekker bakkie leut bij Starbucks. Ook ik kom langzaam uit bed en ga me douchen en aankleden. Rustig aan worden we allemaal wakker en we ontbijten lekker relaxed.

IMG_0254

Lex checkt nog even zijn mail en dan is het al weer tijd om te vertrekken. De bestemming van vandaag:

IMG_0259

Om exact half 9 rijden we het parkeerterrein op. We kunnen lekker vooraan parkeren. Als we bij de ingang van het park aankomen, melden we onszelf bij Guest Relations en laten onze voucher voor Discovery Cove zien. Ook hier weer geen enkel probleem en in no time staan we in het park. Het is nog geen 9.00 uur, dus we moeten nog even wachten voordat we verder mogen. Na het horen van het Amerikaanse volkslied mogen we verder. Zeker 80% van alle wachtenden gaat naar de nieuwste attractie: Manta maar wij niet. Wij slaan links af om bij de pijlstaartroggen te gaan kijken. Daarna lopen we door naar de dolfijnen en we genieten alle 4 van deze ontzettend mooie dieren.

IMG_0317

Een voordeel van het onderwater gedeelte bij de dolfijnen is dat het er lekker koel is. Het is al weer flink warm en de zweetdruppeltjes lopen weer langs alle kanten van onze hoofden af. Snel door naar de eerste show voor vandaag: Blue Horizons. We bemachtigen een plaatsje in de schaduw en genieten van deze mooie  dolfijnenshow. Lex en ik vinden het gedeelte met de acrobaten (zo noem ik het maar even) wat minder, maar de 2 gedeeltes met de dolfijnen zijn adembenemend.

IMG_0370

Na deze mooie show geven Merel & Fleming te kennen dat ze toch wel heel, heel, heel erg graag alle 2 een dolfijn als knuffel willen hebben. Die mogen ze kopen, maar dan wel van hun verjaardags- en vakantiecentjes. Ze hebben van opa & beide oma’s namelijk centjes gekregen om in Orlando wat leuks voor te kopen. We geven de kids even bedenktijd over ons voorstel en ondertussen gaan we op bezoek bij de pinguïns. De kids hebben nagedacht en willen toch echt graag een dolfijn dus worden er 2 dolfijnen gekocht.

IMG_0438

Merel & Dolly IMG_0437Fleming & Spettertje

De 2 nieuwste gezinsleden gaan vervolgens mee naar de volgende show: Clide & Seamore take pirate island.  Een grappige show met 2 zeeleeuwen in de hoofdrol. Daarna gaan we wat eten en met name drinken in Voyager’s Smokehouse. De kids kiezen voor spareribs, maar natuurlijk belanden die op het bord van papa & mama :-)

Nadat de buikjes weer rond gegeten waren lopen we via de lange brug naar de andere kant van het park waar we om 13.00 uur de helikopter nemen naar de Noordpool. Helaas heeft de ijsbeer geen zin om op de foto te gaan en ook de walrussen liggen niet echt stil in het water :-) Maar ondanks dat is het wel een hele belevenis om ook deze dieren te zien en je koelt er lekker af.

Hierna denken we de kids een plezier te doen door naar Shamu’s Harbor te gaan. Een kindergedeelte met allerlei kinderattracties en o0k een heel groot klimhuis. De kids vinden het echter te warm en zijn al vrij snel uitgespeeld. Eigenlijk willen ze het liefst naar huis. Maar een dag in Seaworld is niet compleet als je Shamu niet hebt gezien. We steken dan ook snel over naar Shamu’s Stadium. Terwijl we nog even moeten wachten voordat we naar binnen mogen begint het te regenen. Dat kun je verwachten rond een uurtje of 3 in Florida. We mogen echter snel naar binnen en zitten we droog. Helaas zit er ook onweer in de lucht met als gevolg dat de show niet op tijd kan beginnen. Gelukkig gaat de show uiteindelijk wel door al is het een kwartiertje later dan gepland. Maar die extra wachttijd was ons alles waard. We hebben weer enorm genoten van Shamu !

IMG_0474

Je kunt op 2 manieren tegen dit soort shows aan kijken. Je kunt zeggen: het is een show waar de dieren allerlei kunstjes moeten doen of je kunt ook zeggen: door de enorm goede band tussen mens en dier, zijn de dieren bereid om heel veel voor de trainers te doen. Ik verbaas me iedere keer weer over de liefde waarmee de trainers in Seaworld om gaan met hun dieren. Echt klasse !

Na Believe vinden we het eigenlijk wel tijd om naar huis te gaan. De kids zijn moe en willen graag nog even in het zwembad. Eigenlijk waren we van plan geweest om bij de haaien in Seaworld te gaan eten, maar we besluiten dat het voor de gezelligheid in de groep beter is om het park te verlaten. We stoppen nog even bij de Publix voor wat boodschapjes en de kids scoren een enorme opblaasbare Shamu. Het regent overigens nog steeds, maar Merel en Fleming willen absoluut nog even zwemmen. Ik heb het er niet zo op. Er is immers nog steeds onweer in de buurt, maar Lex durft het wel aan.

Nadat Shamu is opgeblazen hebben de kids de grootste lol in het zwembad. De pret is echter van korte duur want het onweer wordt heftiger dus de hoogste tijd om het water uit te gaan. De kids eten nog wat en duiken lekker op tijd hun bedje in. Rust voor papa & mama ;-)

Tegen een uurtje of 9 beginnen wij toch ook wel trek te krijgen. Lex loopt even naar de pizzeria en komt terug met 2 heerlijke pizza’s. Ik draai gedurende de avond wat wasjes en begin met de foto’s van Aquatica. Omdat de foto’s zo slecht waren, moest ik elke foto corrigeren met Photoshop. Daar ging redelijk wat tijd in zitten, maar ik heb toch een aantal foto’s kunnen redden.

Nadat ik dag 4 op het blog heb geplaatst, bekijk ik de foto’s van vandaag nog even. Mijn oogjes beginnen echter zwaar te worden dus wellicht is het toch wel verstandig om naar bed te gaan. Lex is inmiddels al in slaap gevallen op de bank met zijn boek. Tijd om dagsluiting te maken. Het wordt weer een drukke dag morgen.

6 opmerkingen:

  1. Tja Seaworld 1 van mijn favo parken. en ik geef je helemaal gelijk wat betreft je opmerking over de killerwhales. Straks kunnen we ze alleen nog zien in deze parken.

    Nog veel plezier en hoop dat je weinig last van de stormen krijgt.

    Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, weer 2 heerlijke dagen achter de rug. Aquatica ziet er erg leuk uit, moeten wij misschien ook maar eens gaan bezoeken !

    En vandaag weer een heerlijk herkenbare dag; blijft een geweldig park. Ook wij denken hetzelfde over die dolfijnenshow; die acrobaten mogen ze weglaten van ons ... En de pinguins overgeslagen, laar Robin het maar niet horen ;-) !

    Ik vond de foto's ook weer erg leuk; vooral die met de kids er weer op. Fleming met zijn stoere zonnebril, haha ! En hun gebouw van knuffels ! Volgens mij is het VOLOP genieten voor jullie allemaal weer. Dat zal in Magic Kingdom niet anders zijn geweest, we zijn erg benieuwd weer naar die dag !

    HAVE FUN !

    Robert-Jan, Yvonne en kids

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ook wij volgen vanuit Frankrijk gewoon verder!! Heerlijk hoor en zo herkenbaar weer...leuk hoor.


    Geniet lekker verder en we lezen graag mee

    Groetjes Nancy& Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,wat weer een geweldige dag dus!!

    staat ook nog op mijn lijstje hoor,zijn wel geweest,maar wil graag nog een keer..
    En die knuffels,jaaaaaa daar heeft eva ook de oren van ons hoofd om gezeurd,maar ze moest wachten tot de seaworld winkel op mco:):)

    heb je nog gevraagd naar het jurkje??
    zal vast wel weg zijn al..

    Nou have fun!! xxx lein en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zeg dat you tube filmpje met de foto's heb met plezier het zitten kijken. Seaworld is zo geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Seaworld blijft bij ons nummer 1. Geweldig park met hele moi shows. ALs het lukt moet je ook de avondshow Shamu Rocks eens bekijken, geweldig.

    De pluche beesten blijven toch favoriet, ook wij hadden ze de keus gegeven en ook bij ons werden het 2 pluche beesten, een ijsbeer en een dolfijn.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen